Prijava

Top 10 autora

denis: 2650 članaka
matrixdc: 1791 članaka
Boba: 941 članaka
Pjesnikinja: 687 članaka
Karlo_Sostaric: 603 članaka
artemida: 557 članaka
chagall: 539 članaka
borivoj: 473 članaka
ShadowOfSoul: 464 članaka
Nevenka_Neja_Saric: 457 članaka

Tko je online

Gostiju online: 14

Zadnji oglasi 
= Ad with Photo
 
Često postavljana pitanja... Obavijesti...


www.Webstilus.net interaktivni je portal Webstilus kluba. Zamišljen je kao mjesto druženja svih zaljubljenika u pisanu riječ. Bilo da ste pisci, umjetnici, novinari ili znanstvenici, na portalu Webstilus možete sami objavljivati svoje uratke (registrirajte se!) i tako ih učiniti dostupnim širokom krugu internet korisnika.

Urednik: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Marketing: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Sistem administrator: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript  

Webstilus klub
Jurkovićeva 17
10000 Zagreb

Uredovno vrijeme korisnike:
ponedjeljkom od 19,30 do 20,30


VAŽNO: Ako ste osvojili neku nagradu, a niste ju podigli u roku od 30 dana (niti ste se javili da ju imate namjeru podići ili da želite da Vam ju pošaljemo), ne morate se više ni javljati! 

Dakle, kad vidite svoje ime među nagrađenima, javite nam se u roku od 30 dana s punim imenom i prezimenom. Hvala!
Autori iz Zagreba nagrade podižu u prostorijama

 
FAQ - ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

 

 Koliko stoji korištenje portala Webstilus?

 

Korištenje portala apsolutno je besplatno! Besplatno se registrirajte, besplatno koristite forum, besplatno čitajte i postavljajte oglase, besplatno gledajte video uratke, besplatno postavljajte svoje filmove, fotografije i umjetnička djela, besplatno čitajte što su drugi napisali, besplatno objavljujte svoje književne, novinarske, umjetničke i znanstvene uratke, besplatno osvajajte nagrade! :)
Dobro došli!

Kako objaviti tekst, fotografiju, ilustraciju?

Da biste objavili svoj uradak, trebate se registrirati s važećom E-mail adresom. Registracija je besplatna! Nakon registracije dobit ćete automatski E-mail. Kliknite na link u E-mailu i time je postupak registracije dovršen. Potom se logirajte s korisničkim imenom koje ste odabrali (kasnije ga možete i promijeniti) te s lozinkom koju ste upisali. Sada možete ostavljati svoje komentare i objavljivati svoje uratke.
Još malo pojašnjenja:
Na istom mjestu gdje ste se registrirali, sada jednostavno ukucajte svoje korisnicko ime i lozinku. Nakon toga kliknite na crveni pravokutnik na kojemu pise OBJAVITE ČLANAK. Odaberite kategoriju u koju spada Vaš tekst (ponuđene su opcije: poezija, proza, događanja, koncerti...), napišite naslov, učitajte slike ako želite (moraju biti ispod 100 KB), te u prvi pravokutnik upišite svoj tekst. Kad ste gotovi, samo kliknite na ikonicu diskete s desne strane kako biste spremili tekst. Uredništvo će ga pregledati za prvi put, pa ako ne kršite pravila portala (nedolične riječi, erotika, vrijeđanje bilo koga po bilo kojoj osnovi), dat cemo Vam dopuštenje da objavljujete automatski, tj. Vas ce se tekst pojaviti na portalu istog trenutka kad ga spremite.
 
Zašto se na mom uratku ne vidi moje ime kao autora?

Ne vidi se zato što ste ubacili svoj prilog a da se niste prethodno logirali.

Kako ispraviti tekst nakon što je objavljen?

Kad ste logirani, vidjet ćete uz naslov svog uratka ikonicu olovke. Kliknite na nju i otvorit će vam se tekst s editorom. Unesite ispravke, kliknite na ikonicu diskete za spremanje i poslali ste ispravljen tekst!

Gdje mogu vidjeti sve svoje uratke?

Kad ste logirani, u lijevom ćete stupcu - ispod Linkovi, Newsletter i FAQ - vidjeti tekst Moji podaci. Kliknite i otvorit će Vam se stranica s Vašim osobnim podacima (koje tu možete i izmijeniti), a ispod njih je popis svih Vaših uradaka, s naslovom, brojem otvaranja te dobivenim ocjenama.

Gdje mogu vidjeti uratke svih autora?

U lijevom stupcu dodan je popis svih aktivnih autora (ne svih registriranih korisnika, već autora koji objavljuju).

Klikom na pojedini nick, izlistat će Vam se svi autorovi uratci, s brojem posjeta na svakom uratku, te datumom objave.
Dakako, tu je i link na svaki uradak, tako da možete dodavati svoje komentare i ocjene.

Pišite, čitajte druge, ocjenjujte, komentirajte, osvajajte nagrade!

Kako ubaciti sliku u članak?

Kad otvorite stranicu OBJAVITE ČLANAK, najprije odabirete kategoriju, pa naslov, a potom piše: Uvodna slika. Desno kliknite na Browse i ubacite sliku sa svog računala!

Zvuči jednostavno, zar ne? Ali, ima jedno ali: "težina" slike ne smije prelaziti 100 Kb. Što su to kilobajti ne morate znati, a ne morate znati ni smanjivati slike u PhotoShopu. Postoji jedna web stranica koja će to napraviti za vas:

http://www.imageshack.us/

Takodjer kliknite na browse, učitajte sliku sa svog hard diska, E-mail adresu zanemarite, stavite kvačicu na resize image i odaberite veličinu slike 320x240, a potom stavite kvačicu na na tekst remove size/resolution bar from thumbnail?

Sada samo preostaje kliknuti dolje na tekst Host it!

Malo pričekajte dok program obradi sliku, a kad se ona pojavi na stranici, jednostavno desnom tipkom miša kliknite na nju, pa save as i spremite ju na svoje racunalo. Nakon toga se vraćamo na početak ovih uputa:

Kad otvorite stranicu OBJAVITE ČLANAK, najprije odabirete kategoriju, pa naslov, a potom piše: Uvodna slika. Desno kliknite na Browse i ubacite sa svog računala novoobrađenu sliku u ImageShacku!


Poslao/la sam svoj uradak ali nije objavljen

Sjećate li se teksta? Ako je sadržavao vulgarne izraze ili na bilo koji način vrijeđao pojedince ili skupine po nacionalnoj, vjerskoj ili bilo kojoj osnovi, Vaš uradak neće se pojaviti na stranicama portala Webstilus. Također ćemo, bez prethodne najave, obrisati s portala erotsku poeziju i prozu te opscene fotografije.


Što ne smatramo prikladnim tekstom za portal Webstilus?

Ljubav kao osjećaj, u svim njegovim vidovima, a i strast, ljubavna je poezija, ali ljubav kao opis, primjerice, "vođenja ljubavi" erotska je poezija koja nije dobrodošla na našem portalu. Opscene fotografije ili umjetnička djela također ne smatramo prikladnim prilogom za portal Webstilus (akt, primjerice, može biti umjetničko djelo, ali akt, ili dva akta, u "akciji", nećemo objaviti).

Zašto uredništvo pregledava svaki moj uradak?

Ako ste poslali 5 uradaka koji nisu kršili pravila i uvjete korištenja portala Webstilus, automatski Vam je poslana obavijest da će se Vaši radovi nadalje objavljivati bez pregledavanja od strane uredništva. No ako ste u tih 5 radova poslali 1 koji je kršio pravila, nalazite se "na čekanju", što znači da će uredništvo još neko vrijeme svaki Vaš uradak detaljno pročitati.

Po kojim se kriterijima dodjeljuju nagrade autorima?

Uzima se u obzir više mjerljivih parametara, od kojih navodimo tri: broj objavljenih uradaka u tekućem tjednu, broj jedinstvenih otvaranja uradaka, ocjene koje su uratcima dali čitatelji. Četvrti parametar je mala tajna uredništva :). Postoji i peti parametar, a to je kvaliteta učitanih uradaka koju uredništvo ocjenjuje subjektivnom procjenom. Nažalost, na tu procjenu nema žalbe - toliko baš nismo demokratični :)

*****

Nagradni natječaj:

Dobitnici iz Zagreba knjige podižu u Webstilus klubu, Jurkovićeva 17 - ostalima šaljemo poštom (ako pošalju svoju adresu :)

Nagradni natječaj 14.-20. rujna 2008. - Dobitnici tjedne nagrade:
sanjalica, barok, matrixdc (najbolji autori po mišljenju korisnika portala, izraženom u anketi), te Dubravka Blažek (po izboru urednika, za priču "Bila je tako lijepa")
Udruga umjetnika "August Šenoa" poklanja nagrađenim autorima po jedan primjerak autobiografskog romana Danice Konstantinović: Divljač za odstrjel. Pišite, objavljujte, osvajajte nagrade!

Nagradni natječaj 21. rujna - 4. listopada 2008. - Dobitnici tjedne nagrade:
vivian+, bez sjene+, Kalina+
Udruga umjetnika "August Šenoa" poklanja nagrađenim autorima po jedan primjerak poetske zbirke "Vrištine", autora Antuna Vrgoča.

Nagradni natječaj 5. - 11. listopada 2008. - Dobitnici tjedne nagrade:
liduska13+, menduza, hass
Ovotjednu nagradu - zbirku poezije Sanje Zadro: Sve je to samo ples, poklanja
"Udruga umjetnika August Šenoa".

Nagradni natječaj 12. - 18. listopada 2008. - Dobitnici tjedne nagrade:
gracija (+), cola (+), mek (+)
Molimo nagrađene autore da pošalju svoje podatke za slanje zbirke poezije Blage Vukadina: Pjesme, koju poklanja
"Udruga umjetnika August Šenoa".

Nagradni natječaj 19. - 25. listopada 2008. - Dobitnici tjedne nagrade:
vip71, PiPi (+), auroraisa (+)
Molimo nagrađene autore da pošalju svoje podatke za slanje autobiografskog romana Zdenke Novak: Kad se nebo srušilo, koju poklanja
"Udruga umjetnika August Šenoa".

Nagradni natječaj 26. listopada - 1. studenoga 2008. - Dobitnici tjedne nagrade:
Ivana Brlić, Ida, djiva22+
Molimo nagrađene autore da pošalju svoje podatke za slanje zbirke poezije Antonije Pedišić: Odrazi i odsjaji, koju poklanja
"Udruga umjetnika August Šenoa".

Nagradni natječaj 2. - 8. studenoga 2008. - Dobitnici tjedne nagrade:
Branka (+), matko_gal, Ivica Smolec (+)
Molimo nagrađene autore da pošalju svoje podatke za slanje zbirke priča Antuna Vrgoča: Srna Maja, koju poklanja
"Udruga umjetnika August Šenoa". Promocija knjige bit će 12. studenoga u Domu umirovljenika Klaićeva, u 18 sati.

Nagradni natječaj 9. - 15. studenoga 2008. - Dobitnici tjedne nagrade:
mirica (+), Ritzi (+), Irena
Molimo nagrađene autore da pošalju svoje podatke za slanje knjige Željka Corelj Zurla: Od Domjanića do kajkaviane koju poklanja
"Udruga umjetnika August Šenoa".

Nagradni natječaj 16. - 22. studenoga 2008. - Dobitnik tjedne nagrade:
matija (Sanja Zadro: Sve je to samo ples - knjigu poklanja
"Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj 23. - 29. studenoga 2008. - Dobitnik tjedne nagrade:
ivo krešić (Hrvatski dječji časopisi od 1864.-1950. - knjigu poklanja
"Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj 30. - 06. prosinca 2008. - Dobitnica tjedne nagrade:
ivana (Maksimirska priča - knjigu poklanja
"Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj 7. - 13. prosinca 2008. - Dobitnica tjedne nagrade:
Libra (55 prekrasnh priča - knjigu poklanja
"Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj 14. - 20. prosinca 2008. - Dobitnik tjedne nagrade:
Karlo Šoštarić (55 prekrasnh priča - knjigu poklanja "Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj 21. - 27. prosinca 2008. - Dobitnik tjedne nagrade:
Elizabeta Petrovska+ (Zbornik radova - knjigu poklanja "Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj 28. prosinca 2008. - 3. siječnja 2009. Dobitnik tjedne nagrade:
MaxWarren (Zbornik radova - knjigu poklanja "Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj 4. siječnja 2009. - 10. siječnja 2009. Dobitnik tjedne nagrade:
Wini (Plave priče - knjigu poklanja "Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj od 11. do 17. siječnja 2009. Dobitnik tjedne nagrade:
Tomislav Jagarčec+ (Odrazi i odsjaji - knjigu poklanja "Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj od 18. do 25. siječnja 2009. Dobitnik tjedne nagrade:
garga+ (Odrazi i odsjaji - knjigu poklanja "Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj od 25. do 31. siječnja 2009. Dobitnik tjedne nagrade:
Tomislav Majnarić +(Odrazi i odsjaji - knjigu poklanja "Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj od 1. do 7. veljače 2009. Dobitnik tjedne nagrade:
somebody+ (Kad se nebo srušilo - knjigu poklanja "Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj od 8. do 14. veljače 2009. Dobitnik tjedne nagrade:
anter+ (Kad se nebo srušilo - knjigu poklanja "Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj od 15. do 21. veljače 2009. Dobitnik tjedne nagrade:
Maja Ezgeta (Kad se nebo srušilo - knjigu poklanja "Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj od 22. do 28. veljače 2009. Dobitnik tjedne nagrade:
Cydonia (Kad se nebo srušilo - knjigu poklanja "Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj od 1. do 8. ožujka 2009. Dobitnik tjedne nagrade:
Barba (Kad se nebo srušilo - knjigu poklanja "Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj od 9. do 16. ožujka 2009. Dobitnik tjedne nagrade:
Alberto Sompis (Kad se nebo srušilo - knjigu poklanja "Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj od 17. do 23. ožujka 2009. Dobitnik tjedne nagrade:
Mirko Omrčen (Kad se nebo srušilo - knjigu poklanja "Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj od 24. do 1. travnja 2009. Dobitnik tjedne nagrade:
zoci + (Kad se nebo srušilo - knjigu poklanja "Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj od 2. do 9. travnja 2009. Dobitnik tjedne nagrade:
Doje+ (Kad se nebo srušilo - knjigu poklanja "Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj od 10. do 17. travnja 2009. Dobitnik tjedne nagrade:
Igyyy (Kad se nebo srušilo - knjigu poklanja "Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj od 18. do 24. travnja 2009. Dobitnik tjedne nagrade:
Nevenka+ (Kad se nebo srušilo - knjigu poklanja "Udruga umjetnika August Šenoa". )

Nagradni natječaj od 25. travnja do 1. svibnja 2009. Dobitnik tjedne nagrade:
Tomislav Dretar (Kad se nebo srušilo - knjigu poklanja "Udruga umjetnika August Šenoa". )

Zbog preseljenja portala na novi server nestali su neki članci, pa i popis dobitnika tjedne nagrade za svibanj i lipanj. Sad ćemo to ažurirati! :)

Dobitnici tjednih nagrada za svibanj i lipanj 2009. (Webstilus zbornik "Srodne duše"):
boba+, borivoj, doje+, dreamertu, jups, nevenka pupek+, silvinka, linda+
Srpanj 2009.: stoljeća+, darko, mirko, Vedran Rutnik
Kolovoz 2009. (J. Corelj Zurl: Od Domanića do Kajkaviane).: Jasna Livada, Karmen Media-Velagić, Dragan Gortan+, Ivica Smolec+
Rujan 2009. (Danica Konstantinović: Divljač za odstrjel): Safiris, Medinea, Mirel Vega, PiPi, 
Listopad 2009. (Antonija Pedišić: Odrazi i odsjaji): Dijana Jelcic, Nevenka, Boba, Elizabeta Petrovska
Studeni 2009. (Antun Vrgoč: Srna Maja): Lidija Bugarić, Matrix, Karlo Šoštarić, Dragica Šimić
Prosinac 2009. (Sanja Zadro: Sve je to samo ples): Usudiseznati, Ljiljana Katić, Darko, Silvinka 
Siječanj 2010. (Webstilus zbornik - Srodne duše): stara_neman, Alberto Sompis, zvonce, Shadow
Od veljače 2010. nadalje popis dobitnika tjenih nagrada pratite na Webstilus forumu

VAŽNO: Ako ste osvojili neku nagradu, a niste ju podigli u roku od 30 dana (niti ste se javili da ju imate namjeru podići ili da želite da Vam ju pošaljemo), ne morate se više ni javljati! 

Dakle, kad vidite svoje ime među nagrađenima, javite nam se u roku od 30 dana s punim imenom i prezimenom. Hvala!
Autori iz Zagreba nagrade podižu u prostorijama
Webstilus kluba,
Jurkovićeva 17, ponedjeljkom od 18-20 sati.